Ovnbagt laks med porre, kapers, estragon og fløde

ovnbagt-laks-med-porrer-og-kapers-i-fad-mvJeg er ikke gravid eller har på anden måde fået vild trang til estragon. Jeg kunne blot kun få kæmpebundter, da jeg købte estragon forleden dag og da vi jo er imod madspild. Ja, så må du altså finde dig i 2 opskrifter med frisk estragon i rap - en med kylling forleden dag og her en med laks.  Vi spiste ris til retten i dag, men kogte kartofler ville også have smagt dejligt til.

ovnbagt-laks-med-porre-og-kapers-tall-mmOvnbagt laks med porre, kapers, estragon og fløde:

  • Ca 500 g fersk laks - delt i 3-4 stykker
  • Salt og peber
  • 3-4 porrer - soigneret
  • 1-2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 knivspids sambal oelek
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 60 g kapers - tag lidt fra til pynt
  • Saft af ½-1 citron
  • 1/4 bundt estragon - groft hakket
 
Sæt ovnen på 200 grader. Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber.  Snit porrerne i tynde ringe - også den grønne del og steg dem 2-3 minutter i lidt smør på en pande. Tilsæt hvidløg og sambal oelek og steg endnu et minut. Hæld fløden på panden og smuldr grøntsagsbouillonterningen heri. Tilsæt kapers og smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld sovsen over laksen og sæt fadet i den forvarmede ovn i ca 20 minutter eller indtil laksen er netop gennembagt. Drys med estragon og de resterende kapers og server straks med ris eller kogte kartofler. Giv eventuelt også citronbåde til.