Hot wings og kålsalat med kokos-mormordressing

hot-wings-og-to-kaalssalat-med-kokos-mormordressing-mmSøndagsmiddagen bød på klistrede og saftige kyllingevinger med masser af smag. Som tilbehør gav jeg ikke andet til end en skøn kålsalat med både rød og grøn kål og en dressing à la thai-mormor, men jasminris vil også passe fint til, hvis appetitten er lidt større end den var hos os i dag. Vi spiste forsinket fødselsdagslagkage til eftermiddagskaffen i dag,  jeg blev nemlig 49 år i torsdags - mit sidste år i 40'erne, gys!!

hot-wings-mvHot wings:
  • 1 kg kyllingevinger
  • Salt og peber
  • 1 dl kethup
  • 5 spsk ketjap manis (sød indonesisk soya)
  • 4 spsk honning
  • 5 tsk rød karrypasta
  • 4 fed hvidløg - presset
  • Eventuelt sambal oelek - hvis du kan lide dine vinger ekstra hotte
  • 1 spsk sesamfrø
 

Krydr kyllingevingerne med salt og peber og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter. I mellemtiden - bland ketchup, ketjap manis, honning, rød karrypasta, hvidløg og eventuelt sambal oelek. Efter de 35 minutter - fordel marinaden udover kyllingevingerne og sæt dem tilbage i ovnen i endnu 15 minutter.

Tag vingerne ud af oven og forsøg med en ske at tage mest muligt af den marinade, der ligger i bunden af fadet op på vingerne igen. Drys vingerne let med sesamfrø, skru oven op på grille/max temperatur og giv vingerne 1 minut mere i ovnen. Hold endelig øje med dem - det går hurtigt.

to-kaalsalat-mvTo-kålsalat med kokos-mormordressing:
  • 1 håndfuld mandler
  • 4 håndfulde hakket grønkål
  • 2-3 håndfulde fintsnittet rødkål
  • 2 appelsiner - skåret i mindre stykker
  • 165 ml kokosmælk
  • Saft af 1 -1½ citron
  • Ca 1 spsk sukker
 

Rist mandlerne på en tør pande og stil dem til afkøling. Bland de to slags kål og appelsin på et fad eller i en skål. Bland kokosmælk, citronsaft og sukker i en lille skål. Drys  mandlerne udover kålen og server. Lad den enkelte selv doserer kokos-mormordressingen.