Pimp supermarkedernes billige oliven

oliven-appelsin-mmJeg elsker oliven i salater, i varme retter, i sandwich og som snack - både milde grønne sicilianske Nocellara-oliven, små runkne franske Nyons-oliven, store violette græske Kalamata-oliven og nogenlunde alle i mellem dem. Fælles for disse "mærkevare- oliven" er desværre, at de er ret dyre - ihvertfald for dyre til mit hverdagsbudget, så til hverdag nøjes jeg med supermarkedernes billige oliven.  Og nej, de smager langt fra ligeså godt, men man kan hjælpe dem lidt på vej ved at marinere dem i olivenolie, forskellige krydderurter, citrus, hvidløg og alverdens andre smagsgivere. Lad dig lokke af mine opskrifter eller prøv dig frem og kreer dine helt egne oliven - kun mangel på fantasi sætte grænserne.

oliven-med-citron-og-rosmarin-mvGrønne oliven med hvidløg, citron og frisk rosmarin:

  • 400 g grønne oliven - drænet vægt
  • 3 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
  • ½ citron - skåret i tynde skiver og derefter i små trekanter + saft af ½ citron
  • 3 spsk friske rosmarinblade - groft hakket
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser sammen og lad olivenerne trække mindst et døgn i køleskab før servering.

oliven-med-chili-mvOliven med tomat og harissa:

  • Ca 250 g blandede grønne og sorte oliven
  • 1 stor spsk tomatpuré
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk harissa
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser og lad olivenerne trække et døgns tid på køl inden servering.

3-slags-olivenSorte oliven med appelsinskal, peberfrugt og fennikel:

  • Ca 250 g sorte oliven
  • 2 spsk syltede peberfrugter - meget finthakket
  • Revet skal af 1 appelsin (kun det orange) + saft ½ appelsin
  • Saft af ½ citron
  • 2 tsk hele fennikelfrø
  • 2 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg -  finthakket
  • 1 tsk harissa
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser sammen og lad det trække et døgns tid på køl.