Fynsk burger - med grønkål og rygeostecreme

fynsk-burger-mv Der stod egentlig kalvecuvette på menuen i går aftes, men så kom der 500 g hakket gris til en 10,- og 2 fynske rygeoste til 5 kr stykket købt på datotilbud i vejen. Kalvestegen skal vi i stedet have i aften sammen med en lun jordskok-salat-agtig ting og det hakkede grisekød og rygeosten blev til en virkelig lækker forårsburger med en rygeoste-creme "to die for". Det er absolut ikke sidste gang, at jeg laver den. Cremen vil også passe perfekt f.eks på en kartoffel- eller æggemad eller som dip til sprøde grøntsager. fynsk-burger-2-mv Fynsk burger:
  • 500 g hakket svinekød ca 10% fedt
  • 2 spsk grov sennep
  • Salt og peber
  • 2 tomater - skåret i skiver
  • 1 lille løg - skåret i ringe
  • 2-3 syltede agurker - skåret i skiver
  • 8 radiser - skåret i skiver
  • 4 små håndfulde hakket grønkål
  • 1 portion rygeostecreme - se opskrift længere nede på siden
  • 4 burgerboller - varmet efter anvisning på pakken
 

Bland sennep og kød sammen og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber og steg bøfferne netop gennemstegte på en (grill)pande.  Fordel de færdigstegte bøffer, grøntsagerne og rygeostecremen i de lune boller og server.

rygostecreme-mv

Rygeostecreme:

  • 175 g rygeost
  • Ca 150 g mayonnaise af lødig karakter uden E-numre og underlige ingredienser - gerne hjemmelavet
  • ½ lille løg - meget fint hakket
  • 2 syltede agurker - meget fint hakket
  • Salt og peber
  Bland hele herligheden sammen.