Kalvecuvette tilberedt på grillpande, samt bearnaise-kartoffelsalat
Efter flere måneders tavshed er jeg nu retur på på bloggen. Jeg har desværre haft en periode med sygdom, der gjorde mig sengeliggende 24/7 i 5-6 uger - og så er der altså mange basale ting, der lige skal genoptrænes efterfølgende. Sparsomme kræfter og nul appetit har naturligvis gjort, at maden ikke lige det, der har være så meget fokus på denne sommer. Det går heldigvis fremad med både helbred og lysten til mad, så her får du opskriften på en lækker "bearnaise"-kartoffelsalat og "grillet" kalvecuvette, som jeg serverede forleden, da min søn og svigerdatter kom til aftensmad. Jeg ville egentlig have stegt kødet på grillen i haven, men pga grillforbuddet, så kom det på grillpanden i køkkenet i stedet. Gør som du lyster eller hvad eventuelle forbud byder dig - fremgangsmåden er nogenlunde den samme og kødet smager forrygende på begge måder.
Kalvecuvette på grillpande:- 2 stk kalvecuvetter à ca 600 g
- Salt og peber
- 3-4 fed hvidløg med skal
Soigner stegene og ridsfedtlaget med en skarp kniv. Krydr gavmildt med salt og peber. Brun kødet på begge sider på en meget varm grillpande. Skru ned for varmen, mas hvidløgsfeddene let med håndroden, kom dem på panden og steg kødet yderligere ca 15 minutter eller indtil kernetemperaturen viser 54 grader. Vend kødet et par gange undervejs. Lad cuvettestegene hvile utildækket ca 15 minutter, inden de skæres for.
Bearnaise-kartoffelsalat:- 1,5 kg kartofler
- Salt
- 1 portion "luftig" mayo
- 5 dl cremefraiche 18%
- 0,7 dl hvidvinseddike
- 1 bundt estragon - også stilkene. Tag lidt fra til pynt
- 1 skalotteløg - finthakket
- 10 hele peberkorn
- 1 fed hvidløg - delt i 2
- Eventuelt en anelse gurkemeje - for farvens skyld
- Peber - friskkværnet
- 1 kop ærter - optøet fra frost