Flæskesteg med friske krydderurter, skøn sovs og salat alla caprese
Julen nærmer sig hastigt og der stod da også julemad på menuen i går - flæskesteg med sovs og kartofler, men så alligevel ikke rigtig julemad. Stegen var nemlig beriget med masser af friske krydderurter og hvidløg og tilbehøret var ovnkartofler og en salat inspireret af den italienske klassiker caprese.
Flæskesteg med friske krydderurter:
- 1 svinekam à ca 1500 g
- Ca 30 g frisk basilikum - finthakket
- Ca 10 g frisk oregano - finthakket
- 3-4 fed hvidløg - finthakket
- Salt og peber
- 1-2 spsk olivenolie
- Ca 2 dl postevand
- Stegeskyen fra fadet
- 2,5 dl piskefløde
- En lille sjat vand
- Lidt kulør
- 5-6 tomater - skåret i skiver
- 250 g frisk mozzarella - revet i mundrette stykker.
- 30 g frisk basilikum - groft hakket
- 2 fed hvidløg - groft hakkket
- 3 spsk solsikkefrø
- Saft af en 1/2 citron
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber