Årets første burger 2019 - Surf and turf - Saftig oksebøf, lagret cheddar, krydrede vannamei-rejer flamberet i whisky, samt en lækker lime/chili-mayo
Godt nytår! Traditionen tro stod der burger på menuen den første dag i året. Nemlig en “svedig” sag med oksebøf med lagret cheddar, toppet med store rejer stegt med stærk paprika, hvidløg og whisky, samt en lækker lime/chili-mayo og lidt “blandede spæde salater”.
Opskrift:
- 500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
- Salt og peber
- 4 skiver lagret cheddar
- 200 g rå vannamei-rejer - uden skal og tarm
- 1-2 tsk stærk paprika
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 skvæt whisky
- 4 burgerboller - delt og varmet efter anvisning på pakken
- 1 portion lime/chili-mayo - se opskrift længere ned på siden
- 4 små håndfulde salat
- 4 store spsk god mayonnaise
- 2-3 spsk cremefraiche 18%
- Saften af 1 lime
- Sambal oelek - efter præference
- Salt og peber