Marineret svineforskank med ris/bønne/majs-pilaf, spicy rødkålsalat og avokadocreme
Søndagsmiddagen bød på saftig svineforskank med sprød svær. Skankene havde ligget i en marinade med blandt andet spidskommen, koriander, røget paprika og hvidløg fra morgenstunden, hvilket bidrog til ekstra saftigt og smagfuldt kød. Har du ikke tid eller overskud til at bakse med kød og marinade tidligt på dagen, så gør det aftenen før - det bliver det kun bedre af.
Både krydderierne i marinade og tilbehør er inspireret af forskellige mellemamerikanske køkkener og ikke mindst, hvad mit eget køkken bød på lige den dag, men selvom det på ingen måde er en autentisk opskrift, så faldt maden i absolut god jord her på martriklen.
Svineforskank og pilaf:
- 2 svineforskanke à 600-700 g
- 2 tsk hel spidskommen
- 1 spsk hele korianderfrø
- ½ tsk hel sort peber
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk tørret oregano
- 2 + 3 fed hvidløg - presset
- Saft fra 1 lime
- 3 + 3 spsk olie
- Salt
- 2 løg - hakket
- 1 stor rød peber - skåret i tern
- 2 stængler bladselleri - fint hakket
- 3 tomater - skåret i tern
- 2½ dl ris
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse blandede bønner
- Ca 2,5 dl majs - optøede fra frost
- 2 velmodne avokadoer
- 3 dl cremefraiche
- Saft af 1 lime
- 2 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- 1 knips chiliflager
- 5 håndfulde fintsnittet rødkål
- Saft af 1 lime
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 tsk hele korianderfrø - stødt eller kværnet
- 1 -2 spsk finthakkede syltede jalapeños
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber