"Gammeldags dådyrsteg" med skøn sovs og sauté med svampe, grønkål og blåbær
Der stod en lille lækkerbidsken på menuen i går aftes - nemlig dådyrbov rullet og snørret ligesom en "gammeldags oksesteg". Hertil fik vi kogte kartofler (kartoffelmos ville også være et hit), en lækker sauté med både frugt og grønt, samt en skøn sovs lavet på stegeskyen, purerede grøntsager fra denne, flødeost og blåskimmelost. Det var første gang, at jeg lavede en "gammeldags dådyrsteg", men bestemt ikke sidste.
Steg og sovs:- 1 dådyrsteg af boven à ca 600 g
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- 1 stor spsk smør
- 1 løg - skåret i smalle både
- 1 gulerod - skåret skiver
- 1 pastinak - skåret i skiver
- 1 persillerod - skåret i skiver
- 1 stort fed hvidløg - groft hakket
- Vand
- 200 g neutral flødeost
- 2-3 spsk danablu
- 1-2 spsk ribsgelé
- Lidt kulør
- 150 g champignoner - skåret i skiver
- 1 spsk smør
- 1 spsk ribsgelé
- 125 g blåbær
- 2 håndfulde fintsnittet grønkål
- Salt og peber