Måltidssalat med laks og lækker rygeostecreme

  Jeg serverede denne skønne forårssalat med laks, nye kartofler, sprøde grøntsager og en laber rygeostecreme til frokost i dag.  Jeg havde en rest kolde kogte kartofler i køleskabet i forvejen og så tog måltidet faktisk ikke mere end 15 minutter at tilberede. Opskrift:
  • Ca 500 g fersk laks - delt i 3-4 stykker
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 6-8 kolde kogte kartofler - skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 stort bundt radiser - skåret i skiver
  • 1 bundt asparges - befriet for den trævlede del og skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld persille (kun bladene) - groft hakket. Alternativt brug dild eller purløg eller en kombination.
  • 2 hjertesalathoveder - befriet for stokken og revet i mindre stykker
  • 1 portion rygeostecreme - se opskrift længere nede på siden
  • 1 citron - skåret i både
  Krydr laksestykkerne gavmildt med salt og peber på begge sider og steg dem gyldne og netop gennemstegte i smør på en pande -  ca 6 minutter på skindsiden og derefter ca 4 minutter på den anden side I mellemtiden - arranger kartofler, salat og grøntsager på et fad - alternativt portionsanret. Tag skindet af den færdigstegte laks og del laksen i mindre stykker med fingrene. Fordel laksen udover salaten. Server salaten med rygeostecremen og citronbåde. Rygeostecreme:
  • 200 g rygeost - jeg brugte med 1% fedt
  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 3 spsk mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • Saft af en lille citron
  • Salt og peber
  • 1 drys kommen
  Bland alle ingredienser - undtaget salt, peber og kommen - til en homogen masse. Smag til med salt og peber. Kom cremen i en serveringsskål og pynt med et lille drys kommen.