Spicy kokossuppe med sur/sød torsk
Søndagsmiddagen bød på en helt og aldeles uautentisk, men velsmagende thai-inspireret suppe med kokosmælk, grøntsager med bid og stykker af pandestegt sur/sød torsk. Hvis du vil have en mere mættende suppe, kan du eventuelt tilsætte lidt kogte ris.
Kokossuppe med sur/sød torsk:
- Ca 400 g torskeloins - delt i 4 stykker
- Saften af 1+1 lime - eventuelt 1 mere til servering
- 3+ 2-3 spsk fiskesauce
- 3 fed hvidløg - fint hakket
- 1 tommelfinger-stort stykke ingefær - fint hakket
- ½-2 tsk sambal oelek - alt efter styrke og din præference
- 2+3 spsk kokosolie - alternativt smagsneutral olie
- 400 g ekstra cremet kokosmælk
- 5 dl kraftig fiskebouillon - eventuelt 2-3 terninger + vand
- 1 lille håndfuld kafirlime-blade
- 2 gulerødder - halveret på langs og skåret i tynde skiver
- 1 rødløg - skåret i smalle både
- 100 g minimajs - delt i mindre stykker
- 125 g sugar snaps - skåret i strimler
- 1 rød peber - skåret i strimler
- 4 spsk sur/sød chilisovs
- Eventuelt et drys frisk koriander - finthakket - alternativt frisk mynte eller thaibasilikum
- Eventuelt 1 frisk rød chili - skåret i bittesmå tern - styrke efter præference