Spicy kokossuppe med sur/sød torsk

Søndagsmiddagen bød på en helt og aldeles uautentisk, men velsmagende thai-inspireret suppe med kokosmælk, grøntsager med bid og stykker af pandestegt sur/sød torsk. Hvis du vil have en mere mættende suppe, kan du eventuelt tilsætte lidt kogte ris. Kokossuppe med sur/sød torsk:
  • Ca 400 g torskeloins - delt i 4 stykker
  • Saften af 1+1 lime - eventuelt 1 mere til servering
  • 3+ 2-3 spsk fiskesauce
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • 1 tommelfinger-stort stykke ingefær - fint hakket
  • ½-2 tsk sambal oelek - alt efter styrke og din præference
  • 2+3 spsk kokosolie - alternativt smagsneutral olie
  • 400 g ekstra cremet kokosmælk
  • 5 dl kraftig fiskebouillon - eventuelt 2-3 terninger + vand
  • 1 lille håndfuld kafirlime-blade
  • 2 gulerødder - halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 1 rødløg - skåret i smalle både
  • 100 g minimajs - delt i mindre stykker
  • 125 g sugar snaps - skåret i strimler
  • 1 rød peber - skåret i strimler
  • 4 spsk sur/sød chilisovs
  • Eventuelt et drys frisk koriander - finthakket - alternativt frisk mynte eller thaibasilikum
  • Eventuelt 1 frisk rød chili - skåret i bittesmå tern - styrke efter præference
  Bland saft af 1 lime og 3 spsk fiskesauce og vend fisken heri. Lad fisken ligge i marinaden og sæt den til side. I en gryde - steg hvidløg, ingefær og sambal oelek et par minutter i 2 spsk kokosolie uden at det tager farve. Tilsæt kokosmælk og fiskbouillon og lad det koge op. Kom kafirlime-blade, gulerødder, løg og minimajs i gryden og lad det simre 3 minutter. I mellemtiden - steg torskestykkerne gylden i rigelig kokosolie - ca 2 minutter på hver side. Hæld resten af marinaden over fisken og fordel en spsk sur/sød chilisovs på hvert stykke. Steg fisken yderligere ca ½ minut på hver side. Læg torskestykkerne på et serveringsfad og hæld "stegeskyen" over. Imens torsken steger de sidste 2 minutter - tilsæt sugar snaps og rød peber til suppen og lad det simre endnu 1-2 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce. Fordel suppen i 4 skåle og læg et stykke færdigstegt torsk i hver. Drys eventuelt med koriander og frisk chili. Server straks. Giv eventuelt limebåde til.