Endnu en tunsalat

Hvis man bare spiser den, som den er, så findes der nok ikke noget mere intetsigende og kønsløst  end supermarked-dåsetun. Heldigvis er det supernemt at pimpe sådan et par dåser op til "noget lækkert" - nemlig tunsalat. Og nej, tunsalat behøver nødvendigvis ikke være sådan en skummel mayonnaiseting med majs og rød peber Tunsalat:
  • 200 g tun i olie - drænet vægt
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og  uvedkommende ingredienser
  • 1-2 spsk cremefraiche 18%
  • 2-3 tsk grov sennep
  • 7-8 cornichoner - skåret i bittesmå tern
  • 2 spsk finthakket persille
  • 1 stor tomat - befriet for kerner og frøstol - og skåret i små tern
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  Findel fisken med en gaffel og rør den med mayonnaise, cremefraiche og sennep. Tilsæt cornichoner, persille og tomat. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server på groft rugbrød eller i en sandwich.