Hakkebøf i fyrrig sovs med bacon, peberfrugt og syltede jalapeños, samt majssalat
Hakkebøf er jo oplagt at sætte på menuen, når man står med et halv kilo hakket okse. Det blev da også til hakkebøf i går aftes, omend i en mere fyrrig udgave end den traditionelle. Til hakkebøfferne serverede jeg ris og en majssalat af "hvad køleskabet OG fryseren nu gemte på". En salat til retten er næsten et must, men kartofler, pasta eller bulgur ville også smage fint til i stedet for risene.Hakkebøffer i fyrrig sovs:
- 500 g hakket oksekød - jeg brugte med 8-10 % fedt
- Salt og peber
- 100 g bacontern
- 1 rødløg - skåret i smalle både
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 spsk paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk stødt koriander
- 5 dl fløde
- 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
- 1 lille rød peber - skåret i strimler
- 2-4 spsk syltede (røde) jalapeños - mængde alt efter hvor hot du ønsker det
- 3-4 håndfulde majs - optøet fra frost
- 1 håndfuld kogte bønner (en rest fra aftensmaden dagen før)
- ½ rødløg - skåret i tynde halv-skiver
- 4 store radiser - skåret i skiver
- Et lille stykke feta - smuldret
- Olie/eddike-dressing af olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg, salt og peber