Hakkebøf i fyrrig sovs med bacon, peberfrugt og syltede jalapeños, samt majssalat

Hakkebøf er jo oplagt at sætte på menuen, når man står med et halv kilo hakket okse. Det blev da også til hakkebøf i går aftes, omend i en mere fyrrig udgave end den traditionelle. Til hakkebøfferne serverede jeg ris og en majssalat af "hvad køleskabet OG fryseren nu gemte på". En salat til retten er næsten et must, men kartofler, pasta eller bulgur ville også smage fint til i stedet for risene.Hakkebøffer i fyrrig sovs:
  • 500 g hakket oksekød - jeg brugte med 8-10 % fedt
  • Salt og peber
  • 100 g bacontern
  • 1 rødløg - skåret i smalle både
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk  paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt koriander
  • 5 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
  • 1 lille rød peber - skåret i strimler
  • 2-4 spsk syltede (røde) jalapeños - mængde alt efter hvor hot du ønsker det
  Form kødet til 3-4 hakkebøffer og krydre dem med salt og peber. Brun baconternene i en dyb pande. Når baconen har afgivet lidt fedt og har fået lidt farve, så skub den sammen på panden, således at du også kan få plads til hakkebøfferne. Brun bøfferne på begge sider. Sørg også for at vende rundt i baconen indimellem. Når bøffer og bacon næsten har den ønskede farve - tilsæt løg og steg det hele endnu et par minutter. Tilsæt hvidløg, spidskommen, paprika, oregano og koriander det sidste minut. Hæld fløden på panden og tilsæt den smuldrede bouillonterning. Lad retten simre, indtil fløden har en passende konsistens. Vend bøfferne et par gange undervejs. Vend rød peber og syltede jalapeños i retten og lad den simre et minut. Smag til med salt og peber. Server sammen med salat og det ønskede "kulhydrat". Majssalat:
  • 3-4 håndfulde majs - optøet fra frost
  • 1 håndfuld kogte bønner (en rest fra aftensmaden dagen før)
  • ½  rødløg - skåret i tynde halv-skiver
  • 4 store radiser - skåret i skiver
  • Et lille stykke feta - smuldret
  • Olie/eddike-dressing af olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg, salt og peber
  Bland majs, bønner, rødløg og radiser i en salatskål. Smuldr feta udover salaten. Giv olie/eddike-dressing til i en lille skål eller kande, så den enkelte selv kan dosere.