Grønne laksefrikadeller med nye kartofler, salat og kaviar/dild-dressing

Jo jo, hjemmelavet fiskefars smager da bedst, men indimellem er det nu rart at kunne ty til den hurtige fra supermarkeds køledisk. Dog bruger jeg altid lige fem minutter på at pimpe færdigfarsen lidt med en eller anden smagsgiver og så er den faktisk ikke så ringe endda. I dag røg der frisk spinat, persille, dild og lidt fløde i farsen, hvilket gav dellerne en dejlig smag og en fin og børnevenlig lysegrøn farve. Jeg brugte en lakse/torske-fars, men havde den grønne farve været vigtig, så havde jeg brugt ren torskefars i håb om endnu grønnere deller. Grønne fiskefrikadeller:
  • 400 g lakse/torske-fars (fra Rema)
  • 1 lille håndfuld dild - også de fine stilke
  • 1 lille håndfuld persille - også de fineste stilke
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • Salt og peber
  • 1 skvæt piskefløde
  • Smør til stegningen
  Kom hele herligheden - undtaget smørret -  i en foodprocessor og kør indtil, "det grønne" er fint hakket og fordelt i farsen.  Smelt smør på en pande, form farsen til 8-10 frikadeller og steg dem gyldne og netop gennemstegte ved jævn varme (ca 10 minutter). Vend dem et par gange undervejs. Kaviar/dild-dressing:
  • 4 dl cremefraiche
  • 2 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet skidt
  • ½ bundt dild - også de fine stilke - fint hakket
  • 75 g stenbiderrogn = et lille glas kaviar
  • Saft af ca 1/4 citron
  • Salt og peber
Rør cremefraiche, mayonnaise og dild sammen. Vend kaviaren i dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Dagens salat af: Frisk spinat, radiser, asparges og avokado.   Endvidere:
  • Kogte nye kartofler
  • Eventuelt ekstra citron