Gode lamseben med små ovnkartofler, salat og sumak-dressing
Kan du lide stegeben? Og kan du lide lam? Så kan du helt sikkert også lide disse lækre lamseben. Du kan købe dem hos (hallal)slagteren og Nemlig har dem også indimellem. Jeg plejer at tilberede mine ben i ovnen, men jeg forestiller mig, at de også vil blive lækre tilberedt i stegegryde med den der af følgene gode sovs, men det er en anden ret, der givetvis kommer et indlæg om en anden god gang.
Tilbehøret og krydringen af dagens lamseben er inspireret af det græsk/tyrkiske køkken, som vist ikke er en hemmelighed, er et af mine yndlings.
Det er lidt svært at angive, hvor mange "ben", der skal beregnes til hver person. Det kommer an på størrelse, hvor meget kød, der er på hver "ben" og ikke mindst din og familiens appetit. Vi spiste to "ben" hver, men de var også både ret store og kødfulde.
Gode lamseben og små ovnkartofler:
- Ca 8 lamme-stegeben
- Ca 4 spsk olivenolie
- ½ tsk stødt spidskommen
- 2 tsk tørret oregano
- 3 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- En passende mængde kartofler
- Saften af ½ citron
- ½ rødløg - fint hakket
- 3 spsk fint hakket persille
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- 2 fed hvidløg - presset
- 1½ tsk sumak
- 1 skvæt citronsaft
- Salt og peber
- Eventuelt rødløg/persille-drys til pynt
- 2-3 håndfulde icebergsalat - plukket i mindre stykker
- 2 tomater - skåret i tern
- 1 skoleagurk - skåret i skiver
- 1 rødløg - skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld sorte oliven
- Ca 150 g feta - i tern eller smuldret let