Oksebov i stegeso med østershatte og peber-flødeost
Meget kan man sige om denne ret, men køn er den ikke. Til gengæld smager den virkelig dejligt. Det er heller ikke nogen hurtig ret - faktisk var den i ovnen i mere end 9 timer. Til gengæld indebar den ikke meget mere end 5 minutters effektiv arbejdsindsats. F.eks kiggede jeg ikke til den en eneste gang i de 9 timer, den var i ovnen. Og så har den en anden for tiden MEGET væsenlig kvalitet - den kan tygges med øjenvipperne. Jeg har nemlig været så uheldig at falde og slå den ene fortand i overmunden ud. Min søde tandlæge har forsøgt at sætte den på plads igen og jeg skal derfor de næste par uger leve af "blød kost". Alle bedes venligst krydse fingre for, at tanden gror fast igen. Det klæder mig IKKE at være tandløs.
Jeg serverede en rest salat fra dagen før til. Den blev blot pimpet med lidt ekstra tomat og oliven. De grovere salattyper så som iceberg, romaine mv kan sagtens holde sig til dagen efter de er snittet, hvis de opbevares i en frysepose lukket med knude i køleskabet. Jeg vil anbefale dig også at servere salat til, da retten ellers er en ret tung og fed sag. Helst en forholdsvis enkel salat uden for meget fed dressing, feta og lignende.
Oksebov i stegeso med østershatte og peber-flødeost:
- 1 oksebov à ca 1200 g
- En passende mængde kartofler - delt i kvarte
- 1 stort løg - delt i smalle både
- 4 fed hvidløg - fint hakket
- 200 g østershatte - de største revet i lidt mindre stykker
- 1 spsk herbes de Provence
- 2-3 laurbærblade
- Salt og peber
- 2½ dl piskefløde
- 125 g peber-flødeost - jeg brugte den fra Arla