Kartoffel/østershatte-suppe med blåskimmel-hapsere - Stop spild af mad

Forleden dag da vi fik Oksebov i stegeso , blev der som tidligere skrevet en god rest både kød, kartofler, svampe og sovs til overs. Dagen efter blev kødet forvandlet til en superlækker Sandwich og i går aftes blev kartofler, sovs og østershatte til en skøn suppe. To halve naanbrød og den kedelige ende af en danablu blev til virkelig lækre ostebrød, som jeg serverede til suppen. Nu er det jo nok de færreste, der har lige netop en rest oksebov i stegeso liggende, men som (næsten) altid, når det drejer som "Stop-spild-af-mad-indlæg", så er opskriften mest ment som inspiration til, hvad rester eventuelt kan bruges til og så er det ikke så vigtigt om det er det ene eller andet stykke kød, grøntsag etc. Kartoffel/østershatte-suppe:
  • Ca 4 mellemstore kogte kartofler - delt i kvarte
  • Ca 2½ dl godt tyk sovs
  • 2 håndfulde tilberedte østershatte - læg lidt fra til pynt
  • 3-4 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Ca 1 dl fløde
  • Saft fra ca ½ citron
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1½ dl cremefraiche
  • Lidt persille til pynt - fint hakket
  Bring kartofler, sovs, svampe og vand i kog og smuldr bouillonterningen heri. Lad det simre i ca 10 minutter, tag gryden af kogepladen og blend suppen jævn med en stavblender. Sæt gryden tilbage på pladen og rund suppen af med fløde. Kog op og smag til med citronsaft, salt og peber. Varm "pyntesvampene" i lidt smør på en pande og krydr dem med salt og peber. Server den varme suppe med en klat kold cremefraiche, de hele svampe, et persilledrys og varme ostebrød. Blåskimmelostebrød:
  • 2 naanbrød
  • Ca 100 g blåskimmelost - jeg brugte danablu
Smuldr osten og fordel den udover brødet. Bag brødet i en 225 grader varm ovn, indtil det er gyldent og osten er smeltet.