Salat med røget laks og avokado/hytteost-creme
Denne mættende og sunde salat udgjorde dagens frokost. Jeg er stadig på "skånekost" pga den først udslåede og siden genindsatte fortand. Jeg var til tandlægen i går og det ser ud til, at tanden har tænkt sig at vokse fast igen, men den skal skånes et par uger endnu. Jeg holder ikke yoghurt, koldskål og is ud i flere uger i træk, så jeg forsøger mig med andre "bløde" retter, der smager af og mætter mere som "rigtig" mad. Løse tænder eller ej, så smager salaten rigtig godt. Grøntsagerne er dog ret hverdagsagtige - nemlig iceberg, tomat og sorte oliven. Vil du gerne servere salaten til et gæstebud eller lignende, så byt eventuelt icebergsalaten ud med en mere "fancy" salattype og pynt med lidt dildduske.
Salat med røget laks og avokado/hytteret-creme:
- 100 g røget laks
- 2 håndfulde snittet iceberg - alternativt feldsalat, romaine, krølsalat osv
- 1 tomat - skåret i tern - alternativt halve cherrytomater
- 8-10 små sorte oliven
- Eventuelt et bundt dild - groft hakket
- 1 portion avokado/hytteost-creme - se opskriften længere nede på siden.
- 1 lille avokado
- 2 dl hytteost
- 1 fed hvidløg - groft hakket
- 1 stor stilk persille - kun bladene og de fineste kviste+
- 1 skvæt citronsaft
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber