Næsten old school pesto genovese

Jeg har lige lavet denne næsten klassiske pesto med basilikum, parmesan og pinjekerner. Jeg skal bruge den i en fiskeret til aftensmaden i aften, men den smager også skønt på grillet brød, i pastasalater, i sandwiches, på pizza, som dip osv osv. Faktisk smager den helt uimodståeligt, så lav bare en stor portion. Pesto genovese:
  • Bladene og de fineste stilke fra 50 g frisk basilikum
  • 50 g parmesan - groft hakket
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 lille fed hvidløg - groft hakket
  • 1 dl god olivenolie
  • 1 skvæt citronsaft
  • Salt og peber
  Kom basilikum, parmesan, pinjekerne, hvidløg og olivenolie i en skål og kør det til en næsten ensartet masse med en stavblender (Jeg kan godt lide at den stadig har lidt struktur). Smag til med citronsaft, salt og peber.