Spicy andesandwich med syrlig salat af fennikel, spidskål og gulerod, samt chili/hvidløgs-mayo

Jeg spiser en del andelår for tiden. De koster næsten intet og så smager de jo godt. Dog gider jeg ikke spise dem som "julemad" hver gang, men nyder at sende lårene i retning af alverdens verdenshjørner. I dag får du opskriften på en virkelig lækker sandwich med andelår inspireret af både det vietnamesiske og det indonesiske køkken, men nok mest mit eget. Spicy andelår:
  • 2 andelår à ca 200g
  • 3 spk kethap manis
  • 3 spsk sød/stærk chilisovs
  • ½-1 tsk chilipulver
  • Salt
  Læg andelårene i et ovnfast fad. Bland kethap manis, chilisovs og chilipulver og fordel blandingen på alle sider af andelårene og sæt fadet i en 120 grader varm ovn i 4 timer. Skindet bliver helt sort, men det bliver ikke brændt og smager godt sammen med kødet. (Lav mayo og salat i mellemtiden). Tag de færdigstegte lår ud af ovnen og lad dem køle lidt af, inden du piller kød og skind fra benene. Riv kød og skind i mundrette stykker og krydr med salt. Chili/hvidløgs-mayo:
  • 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og anet bras
  • 5 spsk sød/stærk chilisovs
  • 1 fed hvidløg - presset
  •  Salt og peber
  Rør alle ingredienser sammen og lad gerne mayo'en trække en times tid på køl. Syrlig salat:
  • 3-4 håndfulde fintsnittet spidskål
  • ½ fennikel - fintsnittet
  • 2 små gulerødder - skåret i meget tynde skiver
  • Saft af 1 lime
  • Salt og peber
  Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen med hænderne. Knug og kram det, så kål og fennikel falder lidt sammen. Stil gerne salaten i køleskab for at trække en times tid inden servering. Endvidere:
  • 1  flutes à ca 150 g
Varm brødet efter anvisning på pakken. Del brødet i 2 stykker og halver dem på langs. Smør brødet gavmildt med mayo og fordel kød og salat i de 2 sandwiches.