Lun salat med bagt blomkål og chorizo, samt gedeostecreme

I går serverede jeg denne skønne salat til en solid svinekotelet, men den vil også være god til både fugl, fisk, okse og lam eller sågar bare med godt brød til. Vi fik kun salaten til kødet - min voksne datter og jeg, men suppler gerne med ovnkartofler, brød etc., hvis I er flere om salaten eller blot føler for det. Jeg kunne godt have tænkt mig et lidt mere gavmildt persilledrys, men jeg havde ikke mere. Til gengæld er persillen egen avl fra haven. Lun blomkålssalat:
  • 1 pænt blomkålshoved
  • 2 tsk røget paprika
  • Salt og peber
  • Ca 200 g krydret chorizo (1 pølse)
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 lille snackpeber - skåret i strimler
  • Et stort persilledrys
  Soigner blomkålen og del den i buketter - halvér de største. Læg blomkålen i et ovnfast fad og krydr med røget paprika, salt og peber. Del chorizopølsen i kvarte på langs og skær dem i tern. Fordel chorizoen udover blomkålen og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 g i ca 45 minutter indtil blomkålen er mør og chorizoen sprød. I mellemtiden - rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft. Læg den bagte blomkål på et fad og drys den sprødstegte chorizo jævnt udover denne. Fordel snackpeber udover blomkålen og drys med mandler og finthakket persille. Server sammen med gedeostecremen. Gedeostecreme:
  • 100 g frisk gedeost
  • 3-4 spsk tyrkisk yoghurt
  • Salt og peber
  Rør gedeost og yoghurt sammen og krydr med salt og godt med peber.