Lun salat med bagt blomkål og chorizo, samt gedeostecreme
I går serverede jeg denne skønne salat til en solid svinekotelet, men den vil også være god til både fugl, fisk, okse og lam eller sågar bare med godt brød til. Vi fik kun salaten til kødet - min voksne datter og jeg, men suppler gerne med ovnkartofler, brød etc., hvis I er flere om salaten eller blot føler for det. Jeg kunne godt have tænkt mig et lidt mere gavmildt persilledrys, men jeg havde ikke mere. Til gengæld er persillen egen avl fra haven.
Lun blomkålssalat:
- 1 pænt blomkålshoved
- 2 tsk røget paprika
- Salt og peber
- Ca 200 g krydret chorizo (1 pølse)
- 1 håndfuld mandler
- 1 lille snackpeber - skåret i strimler
- Et stort persilledrys
- 100 g frisk gedeost
- 3-4 spsk tyrkisk yoghurt
- Salt og peber