Kyllingekebab med, frisk grønt, syltede rødløg og rød peber-dressing

Jeg elsker kebab under alle former -  og det står da også på menuen ret så ofte. Alt kan laves til kebab - okse, lam, gris, kylling, and,"vegetarbøffer", kalkun, kalv, fisk,  you name it. Dagens kebab er en lækker sag med kyllingefilet, friske grøntsager, syltede rødløg og en spicy dressing med rød peberfrugt. Kyllingekebab:
  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 4-5 spsk olivenolie
  Bland alle krydderier og olie i en frysepose og kom kyllingen heri. Lad det marinere i køleskabet i 3-4 timer og gerne natten over. Læg kyllingefileterne i et lag i et ovnfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter eller indtil kødet er gennemstegt. Syltede rødløg:
  • 2 rødløg - skåret i ringe
  • Lagereddike
  • 2-3 tsk sukker
  • 1 tsk dildspidser
  • Salt og peber
  Kom løgringene i et glas med låg og hæld eddike i, så det lige dækker løgene. Tilsæt sukker, dildspidser, salt og peber. Sæt låg på og lad løgene trække 3-4 timer og gerne natten over. Efter en halv times tid, når sukkeret er opløst, så ryst glasset lidt, så det opløste sukker og salt blandes med eddiken. Rød dressing:
  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 spsk  god mayonnaise
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk ketchup
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt og peber
  • 1 lille rød peber - skåret i små tern
  Rør alle ingredienser sammen i en skål. Lad gerne trække en times tid i køleskabet Endvidere:
  • Salat - revet i mindre stykker
  • Tomater - forskellige farver og former
  • Agurk - skåret i små tern
  • Eventuelt 1 citron - skåret i både
  • 3-4 pitabrød - varmet som angivet på pakken
  Fordel kyllingekød, grøntsager, dressing etc i de lune pitabrød eller server retten som "kebab-tallerkenanretninger".