Kartoffel-med-mere-salat

Sommer og kartoffelsalat hører sammen - perfekt til grill, men også super til frikadeller fra panden. Gårsdags kartoffelsalat var en udvidet model med ekstra meget grønt. Vi fik den sammen med en "familieskinke" og dijonsennep rørt med ravigottesauce. Kartoffel-med-mere-salat:
  • 8 mellemstore kartofler - skrællede/pillede
  • Salt og peber
  • 4 dl cremefraiche
  • 4 gode spsk  mayonnaise
  • 1 rødløg - fint hakket
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 bundt purløg - fint klippet
  • 3-4 spsk  eddike
  • 1/3 tsk cayennepeber
  • 1 skoleagurk - skåret i skiver
  • 10 cherrytomater - skåret i halve
  • 10 radiser - skåret i skiver
  • 3 håndfulde majs - optøet fra frost
  Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand. Skær de færdigkogte kartofler i mundrette stykker og lad dem afkøle. Rør cremefraiche med mayonnaise, rødløg, hvidløg, purløg, eddike, cayennepeber, salt og peber. Tilsæt grøntsagerne - tag lidt fra til pynt. Vend til sidst kartoflerne i salaten og pynt med grønt.