Salat med and og danablu-dressing

Nogen vil måske mene at denne måltidssalat er lidt efterårsagtig, men tro mig - den smager altså også rigtig skønt på en regnfuld og blæsende sommeraften. Salaten:
  • 4 andelår
  • Salt og peber
  • 4-5 håndfulde "blandede salater"
  • 2 stængler bladselleri - skåret i tynde skiver
  • Ca 250 g blå druer - halverede
  • 1 håndfuld valnøddekerner - groft hakket
  Krydr andelårene med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time. Lad de færdigstegte andelår køle lidt af, inden kød og sprødt skind pilles af benene og rives i mundrette stykker. Placer salaten på et fad. Arranger andekød, bladselleri, vindruer og valnødder fint ovenpå salaten. Server sammen med danabludressingen og godt brød. Dressingen:
  • Ca 100 g danablu
  • Ca 5 spsk cremefraiche - lidt mere hvis du vil have en lidt blidere smag
  • Salt og peber
  Smelt osten i mikroovnen eller forsigt i en lille kasserolle. Lad osten afkøle lidt, inden den røres med cremefraiche. Smag til med salt og peber.