Måltidssalat med quinoa, rejer, avokado, edamame og mango, samt cremet og spicy dressing

Du kender sikkert, at lysten til at stå timevis i køkkenet falder i takt med, at sommeren skrider frem. Denne måltidssalat er ikke alene hurtig at lave, den smager også virkelig godt og er fuld af lutter sunde sager.  Dressingen er en cremefraiche-sag med godt med chili og hvidløg. Portionen passede herhjemme som aftensmad til to sultne kvinder. Salaten:
  • 150 g kold kogt quinoa
  • ½ rødløg - fint hakket
  • revet skal og saft af 1 lime
  • Salt og peber
  • 150 g ekstra store kutterrejer - optøede fra frost
  • 1 avokado - skåret i tern
  • 1 mango - skåret i tern
  • 2 håndfulde edamamebønner - optøede fra frost
  Bland den kolde quinoa med hakket rødløg, saft og skal fra lime og smag til med salt og peber. Kom quinoaen i/på en serverings-skål/fad og vend de øvrige ingredienser i. Dressingen:
  • Ca 2,5 dl cremefraiche - jeg brugte 18%
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sød/stærk chilisovs
  • Saft af 1 lime
  • ½ tsk cayennepeber - + lidt ekstra til pynt
  • Salt og peber
  Rør hele herligheden sammen og lad den gerne trække en halv times tid i køleskabet.