Sandwich med varmrøget peberlaks, syltet fennikel og sennepscreme

Dagen i dag har stået i hyldeblomstens tegn. Min veninde og jeg har hygget med at lave hyldeblomstsukker og hyldeblomstpandekager. Det mest delikate sukker med hyldeblomstsmag står til tørring natten over, men pandekagerne spiste vi med det samme. Appetitten til aftensmad var derfor ikke til "kød, sovs og kartofler", så det blev til disse lidt lettere og mere sommerlige sandwiches med varmrøget peberlaks, syltet fennikel og senneps-creme.  Syltet fennikel:
  • ½ fennikel - skåret i meget tynde skiver (jeg brugte food processoren)
  • Ca 1½ dl lagereddike
  • ½-1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk dildspidser
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  Rør eddike, vand, sukker, dildspidser, chiliflager, salt og peber sammen og kom fennikel heri. Sæt på køl i mindst et par timer inden servering.Sennepscreme:
  • 5 spsk mayonnaise af lødig kvalitet
  • 3 spsk cremefraiche
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk Ravigottesauce - alternativt sød sennep
  • 3-4 spsk hakket persile
  • Salt og peber
  Rør alle ingredienser sammen og stil cremen på køl indtil servering. Endvidere:
  • Ca 250 g varmrøget peber-laks
  • 2 store boller - eller tilsvarende
  • 2 store blade icebergsalat
  • 1 avocado - halveret og skåret i skiver
  Fordel laks, grønt, sennepscreme og syltet fennikel i de 2 boller og server.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   fddddd