Hyldeblomst-sukker
Har du smagt hyldeblomstsukker? Hvis ikke, så skulle du se at få lavet om på dette. Min gode veninde og jeg lavede denne omgang hyldeblomstsukker forleden dag. Der er absolut ikke tale om "fast food", men til gengæld er det ret hyggeligt at lave. Vi bagte også hyldeblomstpandekager - opskriften kan du se lige her.
Du kan bruge hyldeblomstsukker i blandt andet desserter, i te, på jordbær, blandet i danskvand eller prøv en skefuld i et glas kærnemælk.Opskrift:
- 150 g hyldeblomster - kun de små hvide blomster
- 1 kg rørsukker
- Revet skal af 1 lime
Når sukkeret virker tørt, så sluk ovnen og lad sukkeret stå i ovnen nogle timer eller eventuelt natten over. Kom sukkeret i en foodprocessor og kør det så fint, som du ønsker. Det er svært at få helt ensartet, men man jo også gerne kunne se, at det er hjemmelavet. Opbevares i tætsluttende glas.