Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing

Jeg købte disse kæmpestore økologiske kyllingevinger på tilbud hos nemlig.dk forleden dag. De vejede næsten 100 g stykket. Jeg ved ikke, hvad vingerne på en almindelig 1200-1300 g kylling vejer, men de her var ihvertfald store og vi spiste da også "kun" 3-4 vinger hver + salat og blev fint mætte. Kyllingevinger: 
  • 1000 g store kyllingevinger -  ca 12 stk
  • 2 dl ketchup
  • 3 spsk rørsukker
  • 4 spsk olie
  • 3 spsk eddike
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk stødt fennikel
  • 1-2 tsk chiliflager - efter chilistyrke og præferencer
  • Salt og peber
  Læg kyllingevingerne i en bagepapirbekædt bradepande. Bland de øvrige ingredienser sammen og gnid vingerne godt ind i blandingen. Sæt bradepanden med kyllingevingerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Hold øje med, at kødet ikke branker, men det må godt få lidt"kant". Karry/mangochutney-dressing:
  • 4 dl cremefraiche 18%
  • 5 spsk fint hakket mangochutney
  • 2 spsk karry
  • 3 spsk eddike
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt og peber
  Rør alle ingredienser sammen og sæt dressingen på køl, imens kyllingen er i ovnen. Rissalat med mango:
  • 1 mango - skåret i tern
  • ½ agurk - halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
  • 1 snackpeber - skåret i mindre stykker
  • 1 rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
  • 5-6 håndfulde kolde kogte ris
  Vend alle ingredienser sammen i en skål.