Spicy kylingevinger, rissalat med mango, samt karry/mangochutney-dressing
Jeg købte disse kæmpestore økologiske kyllingevinger på tilbud hos nemlig.dk forleden dag. De vejede næsten 100 g stykket. Jeg ved ikke, hvad vingerne på en almindelig 1200-1300 g kylling vejer, men de her var ihvertfald store og vi spiste da også "kun" 3-4 vinger hver + salat og blev fint mætte.
Kyllingevinger:
- 1000 g store kyllingevinger - ca 12 stk
- 2 dl ketchup
- 3 spsk rørsukker
- 4 spsk olie
- 3 spsk eddike
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk stødt fennikel
- 1-2 tsk chiliflager - efter chilistyrke og præferencer
- Salt og peber
- 4 dl cremefraiche 18%
- 5 spsk fint hakket mangochutney
- 2 spsk karry
- 3 spsk eddike
- ½ tsk chiliflager
- Salt og peber
- 1 mango - skåret i tern
- ½ agurk - halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
- 1 snackpeber - skåret i mindre stykker
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
- 5-6 håndfulde kolde kogte ris