Fiskefrikadeller med kartoffelsalat à la sauce tartare
Jeg er så heldig at have et par ivrige lystfiskere i omgangskredsen, så jeg har ofte masser af fisk i fryseren. Faktisk har jeg ofte bare en hel masse af alt muligt i fryseren, så da jeg forleden formiddag skulle finde en pose med rejer til min frokost, så kunne jeg ikke få plads i fryseren til alle de frosne ting igen. En pose med 1 kg rødspættefileter var simpelthen umulig at mase på plads igen, så de røg akut på aftenmenuen. Heldigvis har jeg den senere tid drømt om fiskefrikadeller, så fiskefrikadeller det blev. Som tilbehør valgte jeg at lave en kartoffelsalat med en dressing inspireret af sauce tartare, der netop går så fint med fisk. Vi var fire voksne til middag og jeg havde en lille rest til overs til madpakken. Lav kartoffelsalaten først, den har godt af at trække på køl - gerne et par timer - inden servering.
Fiskefrikadeller - ca 20 stk:
- 1 kg rødspættefileter - alternativt anden mager hvid fisk
- 2-3 tsk salt + peber efter din smag
- 2 mindre løg - jeg brugte rødløg - groft hakket
- 1 håndfuld persille med fine stilke - groft hakket
- 4 æg
- 6 spsk kartoffelmel
- 1 dl piskefløde
- Smagsneutral olie til stegningen
- Smør til stegningen
- 1 kg små nye kartofler - halveret på langs
- Salt og peber
- 4 dl cremefraiche - jeg brugte 18%
- 1 dl god mayonnaise uden E-numre og bismage
- 1 spsk dijonsennep
- 1 lille spsk honning
- 1 stor håndfuld frisk estragon med de fineste stilke - fint hakket
- 1 håndfuld fint hakket purløg + lidt ekstra til pynt
- 5 spsk kapers - hakket
- 8 cornichoner - fint hakket
- Saft og revet skal af 1 citron
- 1 lille rødløg - fint hakket
- 2 fed hvidløg - presset
- 1-2 knips chiliflager