Spicy andesalat med perlebyg, sharonfrugt og gedefeta, samt citrus/fløde-dressing

Jeg elsker andelår - de er nemme at gå til, koster ikke alverden og smager forrygende. Skal det smage af rigtig juleand, selvom du ikke har tid eller mod på en hel and, så er lårene klart at foretrække frem for brystet, men de er også gode i en gryderet eller som i dagens opskrift - i en salat. Du kan enten plukke kødet af benene eller servere dem hele til salaten - det er op til dig. Start med citrus/fløde-dressingen - den har godt af at stå lidt og tykne (det sker, når fløde blandes med citrussaft). Spicy andesalat med perlebyg, sharon og feta:
  • 2 andelår à ca 200 g
  • 1 spsk sumak
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3 spsk olivenolie
  • Saft af ½ stor appelsin
  • Salt og peber
  • 2-3 håndfulde snittet grønkål
  • 150 g kogt perlebyg - jeg brugte færdigkogte fra Økomama
  • 1 pæn sharonfrugt - skåret i skiver og delt i kvarte
  • 2-3 forårsløg - fint snittet
  • 100 g gedefeta - smuldret
  • 1 portion citrus/flødedressing - se opskrift længere nede på siden
  Bland sumak, sambal oelek, olivenolie, appelsinsaft, salt og peber i bunden af et ovnfast fad. Vend andelårene i marinaden, så det kommer på alle sider og kringelkroge. Krydr eventuelt lårenes overside med lidt ekstra salt. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en time. Fordel grønkålen på et serveringsfad. Tag det ovnfaste fad med de færdigstegte andelår ud af ovnen og læg lårene til side på en tallerken. Vend den kogte perlebyg i "andesaften/marinaden i det ovnfaste fad. Bland perlebyggen med grønkålen på serveringsfadet. Vend sharonfrugt i salaten og drys med forårsløg og gedefeta. Læg de lune andelår på salaten og server. Lad den enkelte selv hælde dressing på sin salat ved bordet. Citrus/fløde-dressing:
  • Saft af ½ stor appelsin
  • Saft af ½ citron
  • Ca 1,5 dl  piskefløde
  • 1 stor tsk honning
  • Peber
  Rør alle ingredienser sammen og lad dressingen trække lidt på køl.