Spicy andesalat med perlebyg, sharonfrugt og gedefeta, samt citrus/fløde-dressing
Jeg elsker andelår - de er nemme at gå til, koster ikke alverden og smager forrygende. Skal det smage af rigtig juleand, selvom du ikke har tid eller mod på en hel and, så er lårene klart at foretrække frem for brystet, men de er også gode i en gryderet eller som i dagens opskrift - i en salat. Du kan enten plukke kødet af benene eller servere dem hele til salaten - det er op til dig. Start med citrus/fløde-dressingen - den har godt af at stå lidt og tykne (det sker, når fløde blandes med citrussaft).
Spicy andesalat med perlebyg, sharon og feta:
- 2 andelår à ca 200 g
- 1 spsk sumak
- 1-2 tsk sambal oelek
- 3 spsk olivenolie
- Saft af ½ stor appelsin
- Salt og peber
- 2-3 håndfulde snittet grønkål
- 150 g kogt perlebyg - jeg brugte færdigkogte fra Økomama
- 1 pæn sharonfrugt - skåret i skiver og delt i kvarte
- 2-3 forårsløg - fint snittet
- 100 g gedefeta - smuldret
- 1 portion citrus/flødedressing - se opskrift længere nede på siden
- Saft af ½ stor appelsin
- Saft af ½ citron
- Ca 1,5 dl piskefløde
- 1 stor tsk honning
- Peber