Krondyrgryde med myseost og svampe, samt kartoffelmos og grønkålssalat med druer og brombær
Denne gryderet med tern af krondyrkølle har fået et norsk twist, der er nemlig den norske ost myseost i sovsen. Myseost smager virkelig skønt i en "vildtsovs"og så giver den en lækker cremethed. Jeg serverede kartoffelmos og en lækker salat med druer og brombær til. Mosen kan sagtens byttes ud med f.eks almindelige kogte kartofler, men salaten er næsten et must for at "balancere" retten.Krondyrgryde:
- 400 g tern af krondyrkølle
- 2-3 spsk olie
- Salt og peber
- 2 mindre porrer - soigneret og skåret i ca 1 cm tykke skiver
- 1 gulerod - skåret i tern
- 300 g champignon - soigneret og delt i kvarte
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- 3-4 små kviste frisk timian
- 2-3 laurbærblade
- 1 tsk vildtbouillonpulver
- 2½ dl piskefløde
- 2,5 dl øl af pilsner-typen
- 1½ - 2 dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde 15% fra Arla
- 4-5 skiver myseost - skåret med en osteskærer
- En anelse kulør
- 2-3 håndfulde hakket grønkål
- 1 lille rødløg - meget fint hakket
- Saft af ½ citron
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 1 lille klase blå druer - halverede
- 100 g brombær