Cremet squashsuppe med sprøde blåskimmelostebrød

Vejret de seneste par dage har været rigtig suppevejr, så da min veninde kom med tre flotte squash til mig, som hun havde købt på datotilbud for en rund tier, så faldt tanken straks på suppe. Af de to af dem -  sammen med lutter rester fra køleskabet og køkkenets andre gemmer -  fik jeg kreeret denne skønne cremede sag med sprøde blåskimmel-ostebrød til. Squashsuppe:
  • 2 squash
  • 1 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dusk timian
  • Salt og peber
  • 1 rødløg - groft hakket
  • 1 persillerod - skåret i tern
  • 1 spsk herbes de Provence
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • 5 dl vand
  • 3 grøntsags- eller hønse-bouillonterninger - smuldret
  • 2,5 dl piskefløde
  • Saften af ca ½ citron
  • 2-3 dl cremefraiche
  Skær halvdelen af den ene squash i tern ca 1½ x 1½ cm. Kom lidt smør i en gryde sammen med ½ fed hvidløg og lidt af timianen. Brun squash-ternene i smørret og krydr med salt og peber undervejs. Fisk de brunede squash-tern op af gryden og sæt dem til side. Halver de resterende squash,  skær dem i skiver og kom dem i gryden. Hak resten af hvidløget groft og kom også det, den resterende timian, løg, persillerod, herbes de Provence og chiliflager i gryden og steg det, indtil løget er klaret, men uden at det tager farve. Hæld hvidvin i gryden og lad alkoholen fordampe. Tilsæt vand og bouillon og lad grøntsagerne simre i væsken under låg i ca 15 minutter. Tag timianen op og blend suppen jævn med en stavblender. Hæld fløden i og lad suppen simre yderligere, indtil suppen er gennemvarm og har en passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server suppen portionsanrettet med en klat kold cremefraiche og lidt af de smørstegte squash-tern i. Giv ostebrødene til. Skimmelostebrød:
  • Ca ½ semibagt ciabattabrød - skåret i tynde skiver
  • Ca 100 g blåskimmelost - jeg brugte Danablu
  Fordel osten på brødet og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader, indtil de er gyldne og osten er smeltet