Cremet squashsuppe med sprøde blåskimmelostebrød
Vejret de seneste par dage har været rigtig suppevejr, så da min veninde kom med tre flotte squash til mig, som hun havde købt på datotilbud for en rund tier, så faldt tanken straks på suppe. Af de to af dem - sammen med lutter rester fra køleskabet og køkkenets andre gemmer - fik jeg kreeret denne skønne cremede sag med sprøde blåskimmel-ostebrød til.
Squashsuppe:
- 2 squash
- 1 spsk smør
- 3 fed hvidløg
- 1 dusk timian
- Salt og peber
- 1 rødløg - groft hakket
- 1 persillerod - skåret i tern
- 1 spsk herbes de Provence
- ½-1 tsk chiliflager
- 2,5 dl tør hvidvin
- 5 dl vand
- 3 grøntsags- eller hønse-bouillonterninger - smuldret
- 2,5 dl piskefløde
- Saften af ca ½ citron
- 2-3 dl cremefraiche
- Ca ½ semibagt ciabattabrød - skåret i tynde skiver
- Ca 100 g blåskimmelost - jeg brugte Danablu