Kylling à la India med ris og agurke-raita
Hvad gør man, når man kun har to allerede tilberedte kyllingeoverlår og der pludselig bliver tre personer til middag? Jo, man laver en indisk inspireret curry med skønne krydderier, grøntsager og en lækker sovs - eventuelt som i dag gjort cremet med kokosmælk. Jeg havde ikke så meget tid (læs var doven), så jeg brugte færdig-stødte krydderier, men ingen tvivl om, at det smager langt bedre, hvis man støder/kværner sine krydderier selv. Hvis du vælger at støde selv, så kan du blot bytte lige over. Godt nok vejer 1 tsk stødt krydderi mere end 1 tsk hele krydderier, men de hele krydderier smager af meget mere, så det går nogenlunde lige op. Hvis du ikke lige har to stegte overlår liggende, så kan du sagtens bytte ud med f.eks en pakke kyllingeinderfileter.
Indisk inspireret curry:
- Ca 200 g kyllingekød uden skind, ben og knogler - skåret eller revet i mundrette stykker
- 3-4 spsk afsmeltet kyllingefedt eller olie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt allehånde
- 2 tsk brune sennepsfrø
- 1 tsk gurkemeje
- 1-3 tsk chiliflager
- 1 stort rødløg - halveret og skåret i skiver
- 3 fed hvidløg - fint hakket
- 1 spsk fint hakket frisk ingefær
- Salt og peber
- 1 dåse cherrytomater
- 1 dåse kokosmælk - ikke light
- 2-3 dl ærter - fra frost
- Saft fra ca ½ lime
- Ca 3 dl tyrkisk/græsk yoghurt - jeg brugte den med 10% fedt
- 2 fed hvidløg - presset
- Ca 15 cm agurk - skåret i små tern
- Saft af ca ½ lime
- Salt og peber