Fyldig salat af bønne/kerne-mix og blandet grønt med spicy nakkekoteletter og avokadocreme

Selvom vejret er noget vinteragtigt, så fik jeg lyst jeg noget mere sommerligt end årstidens vanlige "rodfrugter, sovs og kartofler-retter"til aftensmad. Jeg havde allerede taget to lidt kedelige nakkekoteletter ud af fryseren, så de måtte i spil. De fik godt med krydderier inspireret af Tex Mex-køkkenet og så lavede jeg en fyldig salat og en avokadocreme med samme tema til. Jeg elsker en god måltidssalat - ikke mange måltider byder så fint på den perfekte kombination af sødt, surt, bittert, umami, blødt og sprødt. Samtidig er de oftest også en fryd for øjet. Altså den rene win win-situation. Nakkekoteletterne:
  • 3 nakkekoteletter à ca 150 g
  • 2 tsk stærk røget paprika
  • 2 tsk  stødt korianderfrø
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk olie
  Bland krydderierne sammen og krydr kødet på alle sider med blandingen. Steg kødet netop gennemstegt. Det må gerne have en god stegeflade. Lad koteletterne hvile 5 minutter, før du skærer dem i  ca 1½ cm tykke skiver.   Salaten:
  • 300 g - mix af forskellige bønner og kerner - jeg brugte en blandingen fra Økomama
  • 3 håndfulde majs - optøet fra frost
  • 2 tomater - skåret i tern
  • 4-5 mini peberfrugter - gerne i forskellige farver -  skåret i ringe
  • Ca 8 radiser - skåret i skiver
  • Lidt romainesalat - fint snittet
  Arranger alle ingredienser indbydende i en skål eller på et fad. Avokadocreme:
  • 2 små avokadoer
  • 10 gode spsk græsk/tyrkisk yoghurt
  • 2-3 fed hvidløg - groft hakket
  • Saft af 1 lime
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 knips chiliflager
  Blend alle ingredienser - undtaget chiliflager - til en jævn creme i en blender eller med en stavblender. Kom cremen i en skål og drys med lidt chiliflager.