Kylling med ovnkartofler, cremet snackpebersovs og grønkålssalat
Her får du endnu en opskrift med kylling. Ingen tvivl om, at den bedste kylling får du, når du som her steger den hel, men "stjernen" i denne ret er nu alligevel sovsen - den smager bare så godt. Både nylavet, men også genopvarmet dagen efter eller kold direkte fra køleskabet, enten som den er eller rørt med en lille smule cremefraiche, hvis du har brug for at strække den lidt. Brug den varm eller som kold creme til aftensmaden eller måske som dip, som spread i en sandwich, i en burger, på pasta etc.
Opskrift - kylling, kartofler og sovs:
- 1 kylling à ca 1300 g
- ½ økologisk citron - delt i 2-3 stykker
- 1 lille håndfuld persille med stilke
- 3 fed hvidløg - delt i halve
- En passende mængde kartofler til 2-3 voksne eller 2 voksne og 2 mindre børn - hver skåret i 4-6 både
- 1 meget stort løg - skåret i kvarte og delt let
- 2 meget store snackpebre - halveret
- 4-5 spsk olivenolie
- 2 spsk paprika
- 2 spsk herbes de Provence
- Salt og peber
- 1 frisk rød chili - delt i 4 stykker - styrke efter præference
- 1 hønsebouillonterning
- 2,5 dl piskefløde
- 4-5 spsk pinjekerner
- 2 tomater - skåret i tern
- Saft af ½ citron
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg - presset
- Salt og peber
- 1 stykke af den bagte chili eller 1 knips chiliflager, hvis du har brugt det hele til sovsen
- 3-4 håndulde hakket grønkål
- Ca 100 g gedemælksfeta