Salat med serranoskinke, galiamelon, mozzarella og mynte-vinaigrette
Det lune vejr i øjeblikket kalder jo på en god måltidssalat, så her får du opskriften på en nem en af slagsen. På billedet er den pyntet med uudsprugne purløgsblomster, men det er altså ikke must. Jeg synes, at de er så kønne og da de også smager godt, så skal de da bruges, når nu haven byder på dem.
Salaten:
- 4 håndfulde snittet romainesalat
- ½ agurk - halveret på langs og skåret i skiver
- 1 galiamelon - skåret i både og befriet for skræl og kerner
- Ca 200 g serranoskinke
- 200 g mozzarella - delt i mindre stykker
- 1 håndfuld græskarkerner - ristet på en tør pande
- Eventuelt lidt purløgsblomster
- 1 dl god olivenolie
- Ca ½ dl hvidvinseddike
- 1 håndfuld mynteblade
- Ca 1 spsk honning
- Salt og peber