Salat med serranoskinke, galiamelon, mozzarella og mynte-vinaigrette

Det lune vejr i øjeblikket kalder jo på en god måltidssalat, så her får du opskriften på en nem en af slagsen. På billedet er den pyntet med uudsprugne purløgsblomster, men det er altså ikke must. Jeg synes, at de er så kønne og da de også smager godt, så skal de da bruges, når nu haven byder på dem. Salaten:
  • 4 håndfulde snittet romainesalat
  • ½ agurk - halveret på langs og skåret i skiver
  • 1 galiamelon - skåret i både og befriet for skræl og kerner
  • Ca 200 g serranoskinke
  • 200 g mozzarella - delt i mindre stykker
  • 1 håndfuld græskarkerner - ristet på en tør pande
  • Eventuelt lidt purløgsblomster
  Vend romainesalat og agurk sammen på et fad. Fordel galiamelon og serranoskinke ovenpå salaten og drys med græskarkerner og eventuelt purløgsblomster. Giv mynte-vinaigretten til, så den enkelte selv kan dosere. Mynte-vinaigrette:
  • 1 dl god olivenolie
  • Ca ½ dl hvidvinseddike
  • 1 håndfuld mynteblade
  • Ca 1 spsk honning
  • Salt og peber
  Kom olivenolie, hvidvinseddike og mynteblade i et målebæger og kør det til en ensartet masse med en stavblender. Smag til med honning, salt og peber. (Jeg kan lide min vinaigrette ret sur, så jeg bruger meget eddike. Kan du lide en mindre sur vinaigrette, så brug mindre eddike).