Kylling med tæt tomatsovs og salat med markchampignon og parmesan
I denne kyllingeret er det for mig den tætte, indkogte tomatsovs, der spiller hovedrollen. Den smager simpelthen bare så rasende godt og af den grund skal den spises med brød, så man er sikker på at kunne skovle det hele op og samtidig supplerer den sprøde skorpe på brødet så fint alt det bløde og fede i retten. Udover ciabattabrød gav jeg en lækker salat med stegte svampe og parmesan-vinaigrette til, så alt i alt et måltid med masser umami-velsmag.
Kylling med tomat:
- 4 store hele kyllingelår
- 4 + 2 store spsk smør
- 2 tsk tørret estragon
- 2 knips chiliflager
- Salt og peber
- 1 sommerløg med top - skåret i tynde ringe
- 5 store fed hvidløg - fint hakket
- 1 stor håndfuld persille med fine stilke - fint hakket - tag lidt fra til pynt
- 1-2 tsk harissa - alternativt sambal oelek eller anden ikke sød chilisovs
- 1 dåse cherrytomater
- Parmesanvinaigretten:
- 0,75 dl hvidvinseddike
- 100 g parmesan - fint revet
- 1 dl god olivenolie
- Salt og peber - (hold lidt igen med salt, da osten jo også er salt)
- Salaten:
- 400 g markchampignoner - skåret i skiver
- 1 spsk smør
- Salt og peber
- 6 håndfulde snittet romainesalat
- 1 godt drys fint hakket persille