Kalvelever-kebab
Jeg elsker lever og jeg elsker kebab, så jeg ved ikke, hvorfor denne kombination aldrig har slået mig, før min datter fortalte, at hun havde lavet det. Således inspireret kastede jeg mig ud i min egen version af denne fantastiske idé og det er i hvertfald ikke sidste gang, at jeg har lavet leverkebab.
Kødet:
- 400 g kalvelever i tynde skiver - klippet i strimler med en saks
- 3 spsk olivenolie
- Saft af ½ citron
- 2 -3 spsk granatæble-melasse
- 3-4 fed hvidløg - presset
- 1 dusk frisk oregano - fint hakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
- Kernerne fra ½ granatæble
- Ca 3,5 dl tyrkisk yoghurt
- 3 fed hvidløg - presset
- Saft af ½ citron
- 1 tsk harissa - alternativt anden ikke sød chili f.eks sambal oelek
- Salt og peber
- 1 drys chiliflager
- 2-3 håndfulde fint snittet rødkål
- Saft af ½ citron
- 1 knips stødt spidskommen
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- Kom alle ingredienser i en skål og kram kålen godt med citronsaft og krydderier. Lad kålen trække en halv times tid ved stuetemperatur
- Fladbrød - lunet efter anvisning på pakken
- Romainesalat - groft snittet
- Tomat - skåret i tern
- (Skole)agurk - skåret i skiver
- Rødløg - skåret i ringe
- Bredbladet persille
- Eventuelt citronbåde
- Eventuelt ekstra chilisovs