Pulled pork vindaloo med gulerods/paneer-salat og beriget mango chutney
En aften for lidt mere end 10 år siden sad jeg med mine to børn på en indisk restaurant med udsigt udover det Indiske ocean på vor feries første dag. Min søn der dengang var en typisk teenagedreng skulle selvfølgelig have den allerstærkeste curry på menukortet. Det var i følge tjeneren deres lamb vindaloo, så den fik min søn. Aldrig har en dreng spist så mange ris med så lidt sovs, imens han svedte tran og drak tonsvis af mango lassi. Faktisk vænner man sig relativt hurtigt til den meget krydrede mad, så på feriens sidste dag, spiste han den samme ret, men med langt mere velbehag og værdighed.
Min vindaloo-fortolkning er langt fra lige så stærk, den er heller ikke med lam, men med gris og den er faktisk heller ikke en curry, men mere en "pulled pork". Jeg kan dog love, at retten smager dejligt af Indien og selvom ingredienslisten er lang, så er det en super nem ret, der for det meste passer sig selv. Jeg tilberedte kødet i min stegeso, men et ovnfast fad med låg eller tætsluttende stanniol kan også gå an. Tilbehøret er en nem salat med den indiske ost paneer, lune naanbrød, kølende yoghurt og en beriget mango chutney.
Masala (krydderiblanding) til kødet:
- 3 laurbærblade
- 3 stykker hel kanel à ca 7 cm længde
- 1 tsk hel sort peber
- 1 tsk hele nelliker
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk hele grøn kardemomme
- 1 spsk hel fennikelfrø
- 1 spsk hel spidskommen
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 spsk brune sennepsfrø
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk salt
- 3 rødløg - delt i kvarte
- 6 fed hvidløg - groft hakker
- Et stykke frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger - groft hakker
- 3 tomater - delt i kvarte
- 1 frisk grøn chili - styrke efter præference - groft hakket
- 1 dl lagereddike
- 0,5 dl solsikkeolie
- Ca 1200 g nakkefilet
- 1 portion masala
- 4 gulerødder
- 200 g paneer - jeg brugte den fra Arla
- 1 stor håndfuld enten persille, mynte, koriander eller en blanding - både blade og fineste stilke - stilke fint hakket, blade groft hakket.
- 1 knips chiliflager
- Saft af 1 lime
- 1 glas mango chutney
- Kernerne fra 1 granatæble
- Eventuelt lidt harissa - alternativt anden ikke sød chilisovs
- Naanbrød - varmet efter anvisning på pakken
- 4-5 dl tyrkisk yoghurt