Pulled pork vindaloo med gulerods/paneer-salat og beriget mango chutney

En aften for lidt mere end 10 år siden sad jeg med mine to børn på en indisk restaurant med udsigt udover det Indiske ocean på vor feries første dag. Min søn der dengang var en typisk teenagedreng skulle selvfølgelig have den allerstærkeste curry på menukortet. Det var i følge tjeneren deres lamb vindaloo, så den fik min søn. Aldrig har en dreng spist så mange ris med så lidt sovs, imens han svedte tran og drak tonsvis af mango lassi. Faktisk vænner man sig relativt hurtigt til den meget krydrede mad, så på feriens sidste dag, spiste han den samme ret, men med langt mere velbehag og værdighed. Min vindaloo-fortolkning er langt fra lige så stærk, den er heller ikke med lam, men med gris og den er faktisk heller ikke en curry, men mere en "pulled pork". Jeg kan dog love, at retten smager dejligt af Indien og selvom ingredienslisten er lang, så er det en super nem ret, der for det meste passer sig selv. Jeg tilberedte kødet i min stegeso, men et ovnfast fad med låg eller tætsluttende stanniol kan også gå an. Tilbehøret er en nem salat med den indiske ost paneer, lune naanbrød, kølende yoghurt og en beriget mango chutney. Masala (krydderiblanding) til kødet:
  • 3 laurbærblade
  • 3 stykker hel kanel à ca 7 cm længde
  • 1 tsk hel sort peber
  • 1 tsk hele nelliker
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk hele grøn kardemomme
  • 1 spsk hel fennikelfrø
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 1 spsk brune sennepsfrø
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk salt
  • 3 rødløg - delt i kvarte
  • 6 fed hvidløg - groft hakker
  • Et stykke frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger - groft hakker
  • 3 tomater - delt i kvarte
  • 1 frisk grøn chili - styrke efter præference - groft hakket
  • 1 dl lagereddike
  • 0,5 dl solsikkeolie
  Kom laurbærblade, kanelstænger, peber, nelliker, chiliflager, kardemomme, fennikelfrø, spidskommen, korianderfrø og sennepsfrø på en tør pande. Varm krydderierne, indtil sennepsfrøerne begynder at poppe. Hæld krydderierne i en blender og tilsæt også gurkemeje, salt, rødløg, hvidløg, ingefær, tomater, frisk chili, eddike og olie og blend det til en ensartet masse. Pulled pork vandaloo:
  • Ca 1200 g nakkefilet
  • 1 portion masala
  Husk at lade stegesoen stå i blød i vand i ca 15 minutter inden brug. Læg nakkefileten i stegesoen og hæld krydderiblandingen over kødet. Sørg for at for at kødet er dækket godt på alle sider. Læg låg på og sæt stegesoen nederst i ovnen og sæt temperaturen på 110 grader. Lad kødet hygge sig i ovnen  i 8-9 timer. Dryp stegeskyen overkødet et par gange undervejs. Tag det færdige kød ud af ovnen, læg det i dybt fad og riv kødet fra hinanden med to gafler. Mæt det trevlede kød med den skønne stegesky/masala fra bunden af stegesoen. Hæld en eventuel rest i en lille kande og sæt på middagsbordet til dem, der vil have det mere hot.. Gulerods/paneer-salat:
  • 4 gulerødder
  • 200 g paneer  - jeg brugte den fra Arla
  • 1 stor håndfuld enten persille, mynte, koriander eller en blanding - både blade og fineste stilke - stilke fint hakket, blade groft hakket.
  • 1 knips chiliflager
  • Saft af 1 lime
  Riv både gulerødder og ost og bland det med persille, chiliflager og limesaft. Beriget mango chutney:  
  • 1 glas mango chutney
  • Kernerne fra 1 granatæble
  • Eventuelt lidt harissa - alternativt anden ikke sød chilisovs
  Bland alle ingredienser sammen. Endvidere:
  • Naanbrød - varmet efter anvisning på pakken
  • 4-5 dl tyrkisk yoghurt