Serbisk pølseret med ajvar, kikærter og palmekål
Denne pølseret er nogenlunde lige så serbisk, som den svenske er svensk. Det vil sige - ikke det fjerneste. Jeg kalder den blot sådan, da de fleste af rettens ingredienser er ret typiske for det jævne Balkan-køkken og så naturligvis for ordspillets skyld. Uanset navnet, så skulle du give opskriften en chance en dag, du trænger til en nem og hyggelig ret. Jeg spiste en let salat med olie/eddike-dressing og kogt perlebyg til, men pasta, kartofler i alverdens udgaver, ris, bulgur eller brød ville også smage godt til. Kan du ikke få palmekål, så brug en anden slags - f.eks savoykål og vil du hellere have bønner af en art end kikærter, så byt du bare. Det vigtigste er, at du bruger pølser af en nogenlunde lødig karakter.Serbisk pølseret:
- 6 (oste)pølser - ca 750 g
- 1 spsk olivenolie
- 1½ spsk fint hakket frisk oregano
- 3 løg - skåret i smalle både
- 4-5 fed hvidløg - fint hakket
- 5 dl fløde - jeg brugte piskefløde
- 7-8 gode spsk ajvar (jeg brugte medium styrke)
- 2 spsk harissa - alternativt anden ikke sød chilisovs
- 1 dåse kikærter - skyllet og drænet
- 2-3 håndfulde ærter - fra frost
- 1 "bundt" palmekål - rippet og skåret i strimler
- Salt og peber
- Perlebyg - kogt efter anvisning på pakken