Chilikylling
Her får du opskriften på en kylling med masser af chili - både som krydderi på selve kyllingen i form af den tunesiske chilipasta harissa, men også med en super lækker chili-sovs/dyppels med friske chilier en masse. Du kan vælge, at spise retten med ris, kartofler eller pasta til, men jeg elsker den sammen med forskelligt grønt og fladbrød til - og også gerne en skål kølende yoghurt, selvom du naturligvis selv bestemmer, hvor stærk chili-dyppelsen skal være. Jeg laver ikke min hysterisk stærk, men man må jo gerne kunne smage, at der er chili i. Der kommer også et helt hvidløg i dyppelsen, men hvidløg mister meget af sin styrke, når det bages i ovnen og bliver i stedet mere sødt og aromatisk. Skulle du få chilidyppelse tilovers, så smager det skønt i en god sandwich, i dressinger, i gryderetter osv.
Chilikylling:
- 1 kylling à ca 1300 g - soigneret og skåret igennem langs rygbenet
- 3 spsk harissa
- 4 spsk + 1 dl olivenolie
- Salt og peber
- 1 dusk frisk oregano - fint hakket
- 1 stor rød snackpeber
- 1 stor gul peber
- 4 "supermarkeds-chilier" - halveret på langs og befriet for kerner og frøstol
- 1 stort hvidløg - med den øverste top af selve løget skåret af
- 2 løg - delt i kvarte
- Ca 150 g cherrytomater
- ½-1 dl lagereddike
Efter 45 minutter tages grøntsager og stegesky ud.
Dagens grønt:- Mini romainesalat - skåret i kvarte
- Skoleagurker - skåret i stave
- Avokado - delt i kvarte
- Cherrytomater
- Radiser
- Pita/flad-brød - lunet efter anvisning på pakken
- Tyrkisk yoghurt (pyntet med garanteret uægte safran)