Ovnbagt brie med rosmarin, hvidløg og hvidvin
En rigtig lækkerbidsken som kan spises både som forret, dessert, til ostebord og natmad - og natmad var lige præcis, hvad vi fik den ovnbagte brie til idag. Vi havde spist stor frokost og var ikke sultne til aftensmad, så det blev altså til natmad i stedet. Jeg gider altså ikke stå og skrælle kartofler og stege kød kl 23, men det her er supernemt.
Ovnbagt brie med rosmarin og hvidløg:
- 1 stor brie à 500 g
- 1 kvist rosmarin - delt
- 2-3 fed hvidløg - skåret i splittet
- Ca 1,5 dl tør hvidvin
Læg osten i et ovnfast fad. Prik små huller i osten med en urtekniv og stik hvidløgssplitter og små kviste af rosmarin i hullerne.
Hæld en god sjat hvidvin over osten og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter.
Resten af hvidvinen kan snildt drikkes til. Det er en skrøne at rødvin altid er bedst til ost - faktisk er mange oste et bedre makkerpar sammen med hvidvin.
- Godt brød
- Eventuelt valnødder i honning eller en sød chutney
- Eventuelt en let salat.