Flanksteak med ærter francaise og estragonsovs

flankesteak-med-ærter-fra3

Jeg er simpelthen blevet så vild med flanksteak. Det er dejlig mørt, smager godt og er nemt at få både rødt nok og med en lækker stegeflade samtidig.

Jeg smurte kødet med en marinade et par timer før, det skulle steges. Mindst 5 minutter før stegningen satte jeg en grillpande over, så den var rygende varm, da kødet kom på. Jeg gav det 5 minutter på hver side og 5 minutters hvile efterfølgende. Stegen vejede ca 900 g. (Gem 2 spsk af marinaden til sovsen).

Marinade:

  • Saft af 1/2 citron
  • 2 spsk olie
  • Bladene fra en stor kvist rosmarin
  • Samme mængde frisk timian
  • 3-4 spsk Worcestershire sauce
  • 3 fed presset hvidløg
  • Godt med friskkværnet peber
 

ærter2

Ærter francaise:

  • Ca 300 g ærter (optøede)
  • 4 stykker bacon
  • 1 rødløg i tern
  • 1 fed presset hvidløg
  • Lidt frisk timian
  • Peber
  • 1 hjertesalthoved groft snittet
 

Klip baconen i tern og steg den næsten sprød i en gryde. Hæld fedtet fra og klar løget i samme gryde sammen med timian og peber. Kom ærter og hvidløg på og steg indtil ærterne er varme. Tag gryden fra varmen og vend den snittede salat i ærterne.

Estragonsovs:

  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 oksebouillonterning
  • 4 spsk Worcestershire sauce
  • 2 spsk af marinaden fra kødet
  • 4 spsk grofthakket frisk estragon
  • Salt og peber.
 

Kom alle ingredienser i en gryde - undtaget estragonen - og kog sovsen ind til passende konsistens. Tilsæt den hakkede estragon og smag til med salt og peber.

Skær kødet i tynde lidt skrå skiver og server med kogte kartofler, ærterne og sovsen.