Hornfisk med krydderurtesovs

hornfiskSkøn dansk forsommermad af hornfisk fanget ved Kronborgpynten. Fisken er renset og derefter skåret i mindre stykker, vendt i rugmel, krydret med salt og peber og stegt i smør på panden i 2-3 minutter på hver side.

Krydderurtesovs:

  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 skvæt citron
  • Salt og peber
 

Hæld madlavningsfløde og bouillonterning i en gryde og kog fløden ind, så den har konsistens som lidt for tyk sovs. Tilsæt citronsaft, persille og dild og giv sovsen en tur med stavblenderen, så krydderurterne bliver "hakket". Klip purløg i sovsen og giv den et opkog. Smag til med salt og peber.

Server med kogte kartofler og grøntsager - f.eks gulerødder, asparges og bønner, samt citronbåde.