Skinkeculotte med champignonsovs, persillebulgur og smuk salat
Jeg køber stort set alt vores kød på tilbud, således også aftenmadens skinkeculotte på 1200 g af Bornholmergris - nedsat fra 138 til 65 kr i min lokale Kvickly. Skinkeculotte er et skønt stykke kød, der både kan spises med brun sovs og rødkål, men også mere eksotisk eller sommerligt.
Skinkeculotten stegte jeg i ovnen på 180 grader i 40 minutter og derefter 15 minutter på 225 grader. Hvis du bruger stegetermometer, skal du tage stegen ud, når temperaturen midt i kødet er 62 grader. Lad kødet hvile lidt, inden du skærer det ud. Temperaturen vil i mellemtiden stige 2-3 grader og det passer med den ideelle temperatur for skinkeculotte, som er 65 grader.
Inden dyret kom i ovnen, krydrede jeg det i god tid med salt, peber, frisk rosmarin, frisk timian og frisk oregano.
Bulguren koger jeg i vand tilsat ½ grøntsagbouillonterning i blandingsforholdet 2 dele bulgur til 3 dele vand. Når det er færdigkogt, vender jeg 1 stor håndfuld finthakket persille i bulguren straks inden servering.
Champignonsovs:
- 200 g champignon i kvarte eller skiver
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 bouillonterning
- Saft af en lille halv citron
- 1 spsk friskhakket timian
- 5 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
Svits champignonerne indtil de får lidt farve. Tilsæt presset hvidløg, timian og citronsaft og steg yderligere i 30 sekunder, tilsæt så madlavningsfløde og bouillonterning. Kog sovsen ind til passende konsistens og smag til med salt og peber - og evt lidt mere citronsaft.
Dagens salat af blandede spæde salater, skiver af radisse og spæde gulerødder, ristede græskarkerner, samt hybenrosenblade samlet på Kronborgstrand.
Dressing til salaten af Cheasyfraiche, Colman's sennepspulver, citronsaft, en anelse stevia eller sukker, salt og peber.