Oksekødboller i grøn karry

grøn-karry nyJeg havde lyst til en god omgang thai-mad, men jeg havde allerede taget en pose hakket oksekød ud af fryseren i morges, så thai-maden måtte jeg selv lave eller ihvertfald noget, der minder om det.

 Oksekødboller:

  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • ½ stilk citrongræs - finthakket
  • 1 rød chili - finthakket
  • 1 spsk grøn karrypasta
  • 2 forårsløg - finthakket
  • 2,5 spsk fiskesovs
 

Bland alle ingredienser grundigt og form farsen til ca 15 kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Hvis du ikke lige laver din egen karrypasta, så køb en ordentlig en hos en thaikøbmand, i stedet for de der gyselige man kan få i supermarkederne.

Karry-sovsen:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • ½ stilk citrongræs - finthakket
  • 2-3 spsk grøn karrypasta
  • 6 kaffir limeblade
  • 1 tsk palmesukker
 

Svits hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypasta et minut i lidt af det fede af kokosmælken. Tilsæt resten af kokosmælken, kaffir limeblade og palmesukker og lad sovsen simre 4-5 minutter.

Grøntsagerne:

  • ½ aubergine i mindre tern
  • 3 spæde gulerødder i skrå skiver
  • 1 rød peber i strimler
  • 3 forårsløg i skrå stykker
 

Tilsæt auberginen samtidig med kaffir limeblade og palmesukker og lad den koge med 4-5 minutter, før gulerødderne kommes i. Kog yderligere 2 minutter og tilsæt så rød peber og forårsløg. Lad retten simre 1-2 minutter. Smag evt. til med lidt fiskesovs.

Pynt med thai-basilikum og tynde ringe af frisk chili og server med brune ris.