Fiskefrikadeller med bacon, og kold tartar/remoulade-fusionssovs

fiskefrikadellerJeg har stadig fryseren fuld af torsk og hornfisk fanget ved Kronborgpynten, og jeg skal jo også gerne have plads til nogle af de makreller og havørreder, der snart kommer forbi Helsingør, så ud af fryseren røg 2 små stegetorsk. Jeg valgte af bruge dem til en fiskefars med bacon og løg og at stege lækre fiskefrikadeller af farsen.

Jeg gav kogte kartofler, blomkål, gulerødder og asparges til, samt en super lækker kold sovs, som bedst kan betegnes som en blanding af remoulade og tartarsauce.

torskFiskefrikadeller med bacon:

  • Ca 500 g torsk uden skind og ben - skåret i mindre stykker
  • 100 g bacon i små tern
  • 1 hakket løg
  • 1 æg
  • 35 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør til at stege i
 

Kom torsk, bacon og løg i foodprocessoren og kør indtil farsen er jævnt hakket. Tilsæt så æg, mel, salt og peber, men pas på baconen er jo også ret salt. Kør indtil ingredienserne er blandet. Hæld mælk i farsen lidt efter lidt, imens foodprocessoren kører.

Lad farsen hvile ca 30 minutter i køleskab. Form farsen til 15-16 fiskefrikadeller og steg dem i lidt smør ca 7 minutter på hver side.

remouladeTartar/remoulade-fusionssovs:

  • ½ æble - revet
  • ½ gulerod - revet
  • 4 spsk finthakkede cornichoner
  • 4 spsk finthakkede kapers
  • 1 forårsløg - finthakket
  • 3 spsk finthakket persille
  • 3 spsk finthakket basilikum
  • Skal af ½ citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 spsk god mayonnaise
  • 8 spsk cheasyfraiche
  • Salt og peber
 

Bland alle ingredienser  sammen og lad sovsen trække en halv time i køleskab.