Salade niçoise med grillet tun - my way

saladeDet her er bare en af mine yndlingssalater og den skal altså laves med "tunbøffer" og ikke kedelig tun fra dåse. Der er en verden til forskel.

Salaten:

  • 2 tunbøffer á ca 125 g
  • 1 hjertesalat - eller tilsvarende
  • 6 små cocktailtomater i halve
  • ½ agurk i halve skiver
  • ½ rød peber i strimler
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 1 lille rødløg i halve skiver
  • 3 smilende æg i kvarte
  • 4 ansjoser
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk finthakket basilikum
  • Salt og peber
 

Rør de drænede cannellinibønner med olivenolie, basilikum, salt og peber. Orden grøntsagerne og kog æggene.  Anret grøntsager, æg, oliven, ansjos, og cannellinibønner pænt på et fad.

Krydder tunbøfferne grundigt med salt og peber. Varm en grillpande eller rigtig grill op til gloende. Steg tunbøfferne 1 minut på hver side - de skal stadig være rå indeni. Skær tunbøfferne i tynde skiver og anret dem på salatfadet.

olieVinaigrette:

  • 1 tsk Dijonsennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk finthakket frisk estragon
  • Ca 6 spsk olivenolie
  • Salt og peber
 

Pisk Dijonsennep, eddike og estragon sammen. Tilsæt olie lidt efter lidt, imens der piskes. Smag til med salt og peber. Lav vinaigrette som det første og lad den trække, imens du laver salaten. Server vinaigretten i en lille skål til salaten.