Quesadilla med "mexicansk coleslaw"

qJeg havde en lille rest af spicy kylling  og 2 tortillas tilovers fra igår og det lagde grundlaget for menuen idag. Jeg valgte at blive i det mexicanske og lave quesadilla og en coleslaw med mexicanske noter.

Quesadilla:

  • 2 fuldkorns tortillas
  • Rest af spicy kyllingeret med peberfruger og kidneybønner, men det kunne også have været lidt chilli con/sin carne, en rest kød og grøntsager etc.
  • Ca 100 g revet ost med god smelteevne - jeg brugte gouda idag
  • 2 tsk smør
 

Fordel kyllingeretten (eller andet fyld) udover den ene tortilla og drys den revne ost ovenpå. Læg den anden tortilla øverst og pres dem lidt sammen. Steg quesadillaen ved middelvarme på begge sider i lidt smør, indtil den er fint lysebrun og osten er smeltet. Jeg tager en tallerken til hjælp, når dyret skal vendes.

coleslaw

"Mexicansk coleslaw":

  • ½ spidskål - finthakket. Jeg brugte foodprocessoren
  • Majs fra 2 kogte majskolber - jeg koger den i ca 10 minutter
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk sukker til marinaden + 2 tsk til dressingen
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • 2 dl cheasyfraiche
  • 1 spsk god mayonnaise
  • 1-2 rød stærk chili - i små tern. Tag evt. lidt fra til pynt
  • 3 spsk hakket frisk koriander - alternativt mynte eller persille
 

Lav en marinade af æbleeddike, sennep, sukker, hvidløg, spidskommen, salt og peber. Vend den finthakkede spidskål og de kogte majskerner heri og lad det trække i marinaden 1 times tid i køleskab. Imens røres en dressing af cheasyfraiche, mayonnaise, sukker, chili-tern, hakket koriander, salt og peber.

Hæld marinaden fra kål og majs og bland, men gem lidt af det til at smage coleslawen til med. Vend dressingen i kålblandingen og smag til med salt og peber - og evt lidt af marinaden.

Server quesadillaen skåret i "lagkagestykker" sammen med coleslawen og evt. lidt tomat og agurk.