Spicy gris og agurkesalat på kinesisk
I dag stod den på "sidste anvendelsesdags-svinekoteletter" til 10 kr for 500 g i min lokale Netto. Jeg valgte at lave dem med kinesisk islæt og servere dem sammen med fuldkorns-ris og en syrlig/stærk agurkesalat.
Opskrift:
- 500 g svinekoteletter eller andet magert svinekød i tynde strimler.
- 1 portion marinade - se opskrift længere nede på siden
- 1 spsk olie
- 1 aubergine i ca 4 x 4 cm tern
- 2 rødløg i både
- Salt
- 2 forårsløg skåret i tynde ringe
Læg svinekød-strimlerne i marinaden og lad dem trække i et par timer i køleskab. Tag dem ud af køleskabet ½ times tid før, du skal bruge dem, så de ikke er så kolde.
Steg aubergine gyldne i olie i en dyb pande. Kom løg på og lad også dem få lidt farve. Tilsæt kødet og marinaden og steg yderligere 7-8 minutter, så alt kødet er netop gennemstegt og marinaden har glaseret kød og grøntsager. Smag til med salt. Tag panden fra varmen og drys med forårsløg.
Marinade:
- 3 spsk soya
- 2 spsk sød soya
- 3 spsk østerssovs
- 1 spsk kinesisk riseddike - alternativt balsamico
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk honning
- 3 fed hvidløg - presset
- 1 tommelstort stykke ingefær - fintrevet
- 2 spsk sichuanpeber - stødt eller kværnet
- 1 tsk stærke chiliflager
- 1 forårsløg - finthakket
Bland alle ingredienser til en marinade.
- 1 agurk
- 1 dl æbleeddike
- 1 spsk balsamico
- 1 knips stødt sichuanpeber
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 rød stærk chili i små tern
- Salt
- Evt 1 spsk gulerod i små tern som pynt
Halvér agurken og skrap kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver. Bland de øvrige ingredienser til en lage og kom agurkeskiverne heri. Lad agurkesalaten trække ½ times tid inden servering.